Перша жертва коронавірусу в Україні - усі подробиці від МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Перша жертва коронавірусу в Україні - усі подробиці від МОЗ

Перша жертва коронавірусу в Україні - усі подробиці від МОЗ
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я заявили про фіксацію першої смерті у зв'язку з коронавірусом COVID-19 на території України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію пресслужби відомства у соцмережі Facebook.

За офіційними даними, лікарі констатували смерть 71-річної пацієнтки на Житомирщині. Її госпіталізували напередодні, 12 березня, із підтвердженим випадком COVID-19.

"Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками", - пояснили в МОЗ.

Рада національної безпеки та оборони прогнозує, що найменший ризик захворіти існує для населення у категорії віку від 10 до 39 років (0,2%). Загроза підвищується для людей віком 50-59 років (1,3%), 60-69 років (3,4%), а також 70-79 років (7,8%). Найбільший ризик — для літніх людей старше 80 років - 13,5%.

Відомо, що жінка повернулася на початку березня з-за кордону. Незабаром вона відчула симптоми хвороби, однак не звернулася до лікарів. Українка встигла сконтактувати з великою кількістю людей перед тим, як її госпіталізували з погіршеним станом.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні вирішили закрити державний кордон на тлі поширення нового коронавірусу COVID-19. В’їзд заборонять для іноземців, усі українці зможуть повернутися додому. За словами секретаря відомства Олексія Данілова, заборона набуває чинності з неділі, 15 березня. Закритими кордони будуть протягом наступних двох тижнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?