Перші підсумки виборів у Нідерландах: противники єдиної Європи зазнають поразки
Категорія
Світ
Дата публікації

Перші підсумки виборів у Нідерландах: противники єдиної Європи зазнають поразки

Перші підсумки виборів у Нідерландах: противники єдиної Європи зазнають поразки
Джерело:  NOS

За підсумками парламентських виборів у Нідерландах з великим відривом перемагає партія чинного прем'єр-міністра країни Марка Рютте.
Такі дані екзит-полу Ipsos, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NOS.
За даними соціологічного опитування, Народна партія свободи і демократії, яку очолює Рютте, отримала 31 місце з 150 в нижній палаті парламенту.
У свою чергу, Партія Свободи, яка виступає за вихід із ЄС і проти асоціацію з Україною, на чолі з антиісламським політиком Гертом Вилдерсом, отримує 19 мандатів.
Читайте також: Це вже зовcім: голандський прем'єр різко відповів "другу" Путіна
Друге місце з партією Вілдерса можуть розділити консерватори з партії Християнсько-демократичний заклик і ліберали з партії Д66 - вони також отримають по 19 мандатів.
Д66 і ще одна ліберальна партія, Зелені ліві, які за даними екзит-полу можуть отримати 16 місць у парламенті, є затятими прихильниками асоціацію ЄС з Україною та противниками агресії РФ.
Соціалістична партія, яка підтримує Росію, отримає в нижній палаті парламенту Нідерландів 14 місць.
Явка на виборах перевищила за попередніми даними, 82% - це найвищий показник в історії Нідерландів з 1986 року.
Как сообщал ONLINE.UA, незадовго перед виборами у Ныдерландах стався серйозний скандал з Турцією, котра звинуватила Голандію у причетності до знищення боснійців у Сребрениці під час війни в Югославії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?