Перший етап війни з РФ завершився перемогою України
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший етап війни з РФ завершився перемогою України

Перший етап війни з РФ завершився перемогою України
Джерело:  online.ua

За словами заступниці голови Міноборони України Ганни Маляр, перший етап війни з кремлівською окупаційною армією завершився отриманням переваги та цілковою перемогою ЗСУ.

Джерело: брифінг керівників Міноборони України

Україна перемогла у першому етапі війни з РФ 

В першій фазі ЗСУ нанесли абсолютний удар ворогу і вона закінчилася перемогою України, тому що військам РФ не вдалося реалізувати ключові цілі, - зазначила Маляр.

За її словами, у першій фазі розв'язаної Кремлем війни проти України окупаційна армія РФ використовувала тактику домінування за чисельністю озброєння та особового складу.

 Вони в першу чергу робили ставку на елітність і професійність своїх загонів. Саме ці професійні загони та звичайні військовослужбовці були сконцентровані довкола Києва та Київської області.

Така тактика домінування, впевнена Маляр, призвела до величезних втрат в лавах ворога. Їм не вдалося виконати поставленої мети блокування Києва та довелося відмовитися від своїх планів. В результаті перша фаза була завершена тим, що військове командування ворога вирішило відвести війська від столиці України та північних регіонів і зосередитися на східних та південних областях.

У той же час представники Оперативного командування "Південь" повідомляють, що окупаційна армія РФ блокує виїзд людей із захоплених населених пунктів на півдні України.

Виїзди з населених пунктів, що перебувають під рашистами, заблоковано. Не маючи підтримки населення, окупанти тиснуть погрозами і брехнею про встановлену вже владу над всім півднем України, - зазначають представники ОК "Південь".

Разом з тим, на окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей паралельно із нав’язуванням ідеології "руського миру" продовжується тотальне мародерство окупаційної влади.

Зерно, техніку, майно, людей окупанти викрадають, вивозять до Росії. Виявлених активістів проукраїнської позиції катують, а за відмову співпрацювати - розстрілюють, - зазначають представники південного військового командування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?