Перший місяць президентства: Зеленський похизувався перед українцями своїми досягненнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший місяць президентства: Зеленський похизувався перед українцями своїми досягненнями

Перший місяць президентства: Зеленський похизувався перед українцями своїми досягненнями
Джерело:  online.ua

Зе!Команда опублікувала список досягнень українського президента Володимира Зеленського за перший місяць роботи на посаді. Відео-перелік 20 "перемог" оприлюднили на сторінці команди у Facebook, передає ONLINE.UA.

Наголошується, що новий глава держави відновив повноцінну роботу консультаційної групи у Мінську; запевнив міжнародних партнерів, що курс України на європейську інтеграцію незмінний; отримав від європейських лідерів підтримку позиції України щодо звільнення полонених та санкційного тиску на Росію; домовився про відновлення нормандського формату переговорів і дав чітко зрозуміти, що переговорів з сепаратистами не буде.

Окрім того, вказано, що президент подав до Верховної Ради 16 законопроектів, які обіцяв під час передвиборчої кампанії. Що цікаво, три з них ("всеохоплюючий" закон про імпічмент; закон про покарання за незаконне збагачення чиновників, який передбачає конфіскацію неправомірно нажитого майна, та законопроект про скасування формули Роттердам + і її перетворення на Роттердам мінус) – винесли як три окремі досягнення.

Також згадується те, що Зеленський розпустив Раду 8 скликання і почав процес "масштабного перезавантаження" системи влади; розпочав перезапуск судової реформи; презентував інвесторам стратегію відновлення Донбасу, починаючи з деокупованих територій, і розвіяв міфи про дефолт.

"Залучив великий бізнес до вирішення значущих соціальних проблем (закупка швидких для лікарень, придбання житла для сімей полонених моряків) без зворотних обіцянок і зобов’язань від влади", - повідомляє команда Зеленського.

Варто звернути увагу й на те, що окремим досягненням Зеленського за перший місяць роботи його команда називає те, що президент встановив нову норму звернення до глави держави – на ім'я.

Як повідомляв ONLINE.UA ,  раніше стало відомо, що Зеленський уже зустрічався з трьома українськими олігархами  Рінатом Ахметовим, Ігорем Коломойським та Віктором Пінчуком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?