Перший український потяг по "шовковому шляху" успішно дістався Китаю
Категорія
Економіка
Дата публікації

Перший український потяг по "шовковому шляху" успішно дістався Китаю

Перший український потяг по "шовковому шляху" успішно дістався Китаю
Джерело:  Укрінформ

Прес-служба Міністерства інфраструктури України повідомила, що перший український потяг альтернативного "шовкового шляху" з доставки вантажів із Заходу на Схід в обхід території РФ успішно дістався до Китаю. Часу на дорогу було потрібно більше, ніж очікувалося, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Поїзд дістався кінцевої точки маршруту на станцію Достік (кордон Казахстану і Китаю, - Ред.) десь о 03:00 ранку 31 січня. Зараз поїзд під завантаженням, в Україну відправиться найближчим часом", - йдеться в повідомленні.
Очікувалося, що тривалість маршруту до станції Достік на кордоні Казахстану і Китаю становитиме 11-12 діб. За фактом в дорозі поїзд пробув 16 днів. Причиною цьому стали несприятливі погодні умови.
Також прес-служба відомства спростувала повідомлення російських ЗМІ, що "поїзд, відправлений з України в Китай по "шовковому шляху", загубився в Казахстані".
Як повідомлялося, перший контейнерний поїзд з України успішно проїхав через Азербайджан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?