Перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже вилікувався
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже вилікувався

Перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже вилікувався
Джерело:  online.ua

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже одужав, що було підтверджено негативним тестом на коронавірусну інфекцію. 

Джерело: пресслужба МОЗ

Штам Омікрон в Україні

Кузін зазначив, що завдяки тому, що пацієнт на весні цього року зробив щеплення від COVID-19, хвороба в нього проходила без симптомів і ускладнень.

Високопосадовець з МОЗ також відзначив, що випадки інфікування штамом Омікрон зареєстровані вже у понад 90 країнах світу.

Кузін також додав, що в Україні мають змогу самостійно визначати штами коронавірусу, при перевірці аналізів, що свідчать про нетиповий перебіг хвороби.

Ігор Кузін (фото - facebook.com/i.kuzin.moz)

За його словами, вже у наступному році Україна має отримати порядку 40 млн доз вакцини від COVID-19.

Йдеться про 25 млн доз вакцини Pfizer, 6,5 млн доз вакцини CoronaVac і 10 млн доз за глобальним механізмом COVAX.
Кузін зазначив, що завдяки цьому буде забезпечено вакцинацію 70% населення двома дозами.

Що відомо про першого інфікованного штамом Омікрон в Україні

За словами головного лікаря-інфекціониста Ольги Голубовської, найбільш уразливими для нового штаму Омікрон залишаються літні люди у віці за 65 років.

Голубовська підкреслила, що заразність штамом Омікрон настільки висока, що у деяких країнах динаміка кривої захворюванності цілком вертикальна.

Інфекціоніст підкреслила, що новий штам коронавірусної інфекції буде бити по вразливим та незахищеним категоріям населення, у зв’язку з чим Голубовська закликала українців проходити вакцинацію.

Окрім цього стало відомо, що у МОЗ вже у січні наступного року планують розглянути питання введення третьої дози вакцини.

Перший зареєстрованний в Україні пациент зі штамом Омікрон до цього вже хворів COVID-19.

штам Омікрон виявили у людини, яка знаходилась на лікуванні у клініці "Оберіг".

Діагностувати штам Омікрон вдалось завдяки правильно зібранній історії хвороби паціента.

Лікар підкреслила, що інфікована штамом Омікрон людина буквально за декілька місяців до того вже перенесла COVID-19, а наразі повернулась з ОАЄ.

Голубовська повідомила, що у хворого спочатку стрімко підвищилась температура до досить високої, але далі хвороба протікала досить легко і паціента вже виписали зі стаціонару.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?