Петиція із закликом не забороняти УПЦ МП зібрала потрібну кількість підписів — Шмигаль відповів
Категорія
Україна
Дата публікації

Петиція із закликом не забороняти УПЦ МП зібрала потрібну кількість підписів — Шмигаль відповів

Петиція із закликом не забороняти УПЦ МП зібрала потрібну кількість підписів — Шмигаль відповів
Джерело:  online.ua

На сайті Кабміну була створена петиція з закликом не забороняти УПЦ в Україні. Вона вже набрала понад 25 тис голосів. Денис Шмигаль доручив опрацювати порушені питання відповідному органу та поінформувати про результати Кабінет Міністрів України.

Джерело: Кабінет Міністрів

Петиція про збереження УПЦ набрала потрібну кількість підписів

Петиція на сайті Кабміну про скасування заборони УПЦ МП на території України була створена у січні 2023 року після заяви Зеленського про розгляд законопроєкту, який унеможливлює діяльність в Україні УПЦ МП.

В петиції йдеться про те, що співпраця з окупантами є лише окремими випадками серед священнослужителів, про які віряни дізнаються “з болем” та підтримують розслідування кожного доведеного випадку.

Ініціатор петиції закликає “не покладати злочини окремих громадян на всю УПЦ” та зважено підходити до вирішення цього питання.

Відповідь Дениса Шмигаля

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію щодо збереження в Україні УПЦ.

В його повідомленні йдеться про те, що петиція з необхідною кількістю підписів була розглянута згідно з законом України.

Прем’єр доручив розглянути питання, порушені у петиції Державній службі з етнополітики та свободи совісті та попросив поінформувати про результати опрацювання автора петиції та Кабінет Міністрів України.

Враховуючи, що порушені у петиції питання носять комплексний характер, Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено опрацювати їх та про результати поінформувати автора петиції та Кабінет Міністрів України, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?