Петля на шиї: Україна відреагувала на заяву Австрії про санкції
Категорія
Політика
Дата публікації

Петля на шиї: Україна відреагувала на заяву Австрії про санкції

Петля на шиї: Україна відреагувала на заяву Австрії про санкції

Український посол в Австрії Олександр Щерба прокоментував твердження місцевого МЗС щодо неприйнятності санкції США проти "Північного потоку-2". Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "Європейську правду".

За його словами, російський газогін - зашморг, який придушує інтереси України.

"Пане міністр, при всій повазі, "Північний потік-2" впливає на інтереси України так, як петля впливає на дихання. Не дуже хороша ідея прямо зараз ставити існування українського трубопроводу в залежність від російської доброї волі. Доброї волі не буває", - відповів Щерба австрійському МЗС.

Нагадаємо, "Північний потік-2" за планами Кремля повинен був запрацювати вже у 2020 році. Сполучені Штати ввели санкції проти компаній, які його будують. Наразі проєкт призупинено, а рішення американської влади розкритикували окремі країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг стверджує, що "Північний потік-2" жодним чином не торкається українських інтересів. Через це американські санкції необхідно скасувати, щоб добудувати газогін з РФ до країн Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?