Петренко пояснив, чому не можна не голосувати за спецконфіскацію: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Петренко пояснив, чому не можна не голосувати за спецконфіскацію: опубліковано відео

Петренко пояснив, чому не можна не голосувати за спецконфіскацію: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко пояснив, чому ухвалення закону про спецконфіскацію життєво важливо для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТРК-Україна.
Глава Мін'юсту відповів на питання про те, чому "Народний фронт" відмовляється голосувати за проект бюджету-2017, якщо не буде проголосовано закон про спецконфіскацію.
"Це і юридична, і людська позиція, тому що, згідно з бюджетним кодексом, не можна приймати бюджет, якщо немає дохідної частини, яка передбачена законами. Закон про спецконфіскацію забезпечує дохідну частину майже на 50 мільярдів гривень", - сказав він.
"І позиція "Народного фронту", позиція всіх здорових сил коаліції полягає в тому, що має бути проголосований закон про спецконфіскацію, який повертає до бюджету 50 мільярдів гривень, крім того, повинен бути проголосований підготовлений нашою фракцією законопроект про передачу половини цих коштів 6 мільйонам бюджетників, щоб стабілізувати ситуацію, пов'язану з тарифами, і половину цих коштів відправити на оборонку. Це та позиція, щодо якої не може бути контраргументів у жодного депутата парламенту, навіть якщо представники опозиції", - зазначив Петренко.
Він додав, що ті, хто не проголосує за цей закон, фактично підтримають Януковича і його оточення, які вкрали у українських громадян півтора мільярда доларів. При цьому глава Мін'юсту спростував думку про те, що закон може порушувати презумпцію невинності: "Це брехня. Конфіскація, повернення майна до бюджету здійснюватиметься в судовому порядку, із забезпеченням принципу захисту права власності. Суддя буде виносити рішення після слухання справи, після перевірки того, чи є власник (коштів - ред.) справжнім, чи фіктивним. Якщо власник фіктивний - гроші йдуть до бюджету".
"Це нонсенс - коли Україна заарештувала гроші Януковича, і два роки не може повернути їх до бюджету", - заявив Петренко.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?