Петренко розповів, як Україна бере участь у важливому міжнародному проекті
Категорія
Україна
Дата публікації

Петренко розповів, як Україна бере участь у важливому міжнародному проекті

Петренко розповів, як Україна бере участь у важливому міжнародному проекті
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко розповів про участь України в реалізації масштабного міжнародного проекту «Партнерство «Відкритий Уряд», до якого країна приєдналася ще в 2012 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Петренка.
«На жаль, до 2014 року робота за цим проектом велася в нашій країні дуже мляво, а завдання, прописані у відповідних планах, постійно переносилися. Революція Гідності показала, що в Україні дуже потужний громадський сектор, знаннями і вміннями якого ми не могли собі дозволити знехтувати. Тому після зміни влади ми забезпечили повну відкритість в діалозі з громадськістю, яка принесла дуже хороші результати», - написав Петренко.
«Ми виконали наші зобов'язання зі створення реєстру декларацій чиновників. Ми створили і успішно запустили систему електронних торгів арештованим майном СЕТАМ. Була створена система електронних тендерних закупівель ProZorro, яка на сьогодні дала можливість державі зекономити на тендерах більше 6 млрд грн. Ми одними з перших в усьому світі впровадили обов'язок відкривати реальних власників компаній», - розповів Петренко.

Читайте також: У Мін'юсті розповіли, як поділяться антикорупційним досвідом з іноземцями


Крім того, за його словами, було суттєво поліпшено якість надання послуг громадянам, забезпечений вільний доступ до публічної інформації, зроблений прорив в напрямку розвитку електронного урядування.


«Ми ухвалили величезний пакет прогресивного антикорупційного законодавства. Були запущені нові антикорупційні органи. Ми відкрили реєстри і дали старт системі електронного декларування. Цього року електронні декларації вже подали понад 130 тисяч чиновників», - продовжив міністр юстиції.


За його словами, вже зараз запроваджені Україною зміни визнаються не тільки в Україні, але і в інших країнах, які звертаються, щоб перейняти досвід.


Читайте також

:

Петренко

розповів про нову зустріч з європейськими союзниками України: з'явилося фото


«Буквально на вчорашньому засіданні з ініціативи Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Урядом затверджено План дій щодо впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в 2016-2018 роках. Працюватимемо далі», - резюмував міністр юстиції.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше Міністерство юстиції відзвітувало про успішну роботу, виконану за листопад 2016 року

.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?