Петренко відзвітував про новий успішний проект Мін'юсту
Категорія
Політика
Дата публікації

Петренко відзвітував про новий успішний проект Мін'юсту

Петренко відзвітував про новий успішний проект Мін'юсту
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко відзвітував про результати роботи Системи електронних торгів арештованим майном.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Петренка.
"Тільки-но представили результати роботи Системи електронних торгів арештованим майном. Запуск СЕТАМ був першим серйозним ударом по корупційних схемах, які залишилися у спадок від попереднього керівництва Мін'юсту. Тоді майно в ході торгів оцінювалося і продавалося своїм за безцінь, а менш популярний товар просто списувався і розчинявся. Держава і власники втрачали мільйони", - написав міністр.
За його словами, зараз спостерігається кардинально протилежна ситуація.
"За останній операційний рік було реалізовано понад 12 000 лотів на суму понад 1,6 млрд грн. При цьому 62% виставлених на продаж товарів продавалися за ціною, яка перевищувала стартову. Зростання вартості реалізованих лотів склало 25%. Така ефективна робота дала можливість перерахувати в бюджет 230 млн гривень", - зазначив Петренко.
Читайте також: Петренко розповів про роль Мін'юсту в топових реформах в Україні
"Також за цей рік вдалося розширити напрямки роботи системи. До нас приєдналися банки, які через СЕТАМ реалізують майно. Ми запустили проект з добровільної реалізації надлишкового та неліквідного майна державних підприємств та органів державної влади", - додав він.
Також в Мін'юсті представили додаток для мобільних телефонів і планшетів СЕТАМ, завантаживши який всі зможуть приєднатися до торгів арештованим майном з будь-якої точки світу.
"Зараз проходить тестування його версій для найпопулярніших мобільних операційних систем, а вже через місяць він з'явиться у вільному доступі", - підкреслив Петренко.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петренко розповів про історію успіху України в наданні безоплатної правової допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?