ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

ПФУ повідомив чудові новини пенсіонерам

Джерело:  online.ua

З 4 червня 2020 року в Україні стартували виплати пенсій за поточний місяць. Про фінансування у розмірі 7,1 млрд гривень повідомила пресслужба ПФУ, передає ONLINE.UA.

"4 червня 2020 Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжує фінансування пенсій червня. На пенсійні виплати сьогодні направлено 5,9 млрд гривень. Забезпечено фінансування пенсій червня на загальну суму 7,1 млрд грн", - йдеться в повідомленні ПФУ.

Важливо додати, що українська влада розглядає можливість переходу України на накопичувальну пенсійну систему. Уряд не виключає, що це може статися вже в 2021 році. Накопичувальний пенсійний рівень буде фінансуватися з вже існуючих податків і не передбачатиме нових виплат для працівників. У Кабміні уточнили, що обговорюється наступний варіант - замість пенсійного збору на накопичення хочуть виділити 2% від нинішнього ЄСВ і ще 2% по ПДФО. За підрахунками уряду, такий 4% збір дозволить при нинішніх цінах накопичити кожному українцю до виходу на пенсію 1млн гривень.

Нагадаємо, в 2020 році не всі українці, які досягли пенсійного віку, 60 років, зможуть вийти на пенсію. Виплати будуть призначені тільки тим, хто матиме від 27 років трудового стажу. 63-річним українцям буде призначатися пенсія за умови 17-27 років стажу. На пенсію в 65 років в наступному році зможуть вийти українці, у яких буде менше 17 років стажу.

Слід зазначити, що кожен рік вік виходу на пенсію відповідно до трудового стажу буде переглядатися на один рік. Отже, вже в 2028 році право отримувати пенсію в 60 років матимуть тільки ті українці, у яких буде більше 35 трудового стажу, в 63 роки - 25-35 років стажу, в 65 років - менше 25 років стажу.

Як відомо, в грудні 2019 року в Україні в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму зросли мінімальні пенсії до 1638 грн. У 2020 році заплановано ще два підвищення - в липні до 1712 грн, в грудні - до 1769 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін готує пенсіонерам приємний сюрприз- його вже схвалили в МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?