Під Адміністрацією Порошенка і на Хрещатику відбулися сутички: онлайн-трансляція
Категорія
Події
Дата публікації

Під Адміністрацією Порошенка і на Хрещатику відбулися сутички: онлайн-трансляція

Під Адміністрацією Порошенка і на Хрещатику відбулися сутички: онлайн-трансляція
Джерело:  Hromadske

У центрі Києва, на перехресті вулиць Інститутської і Банкової, відбулися зіткнення між учасниками  акції на підтримку блокади Донбасу  і співробітниками Національної поліції і Нацгвардії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  hromadske.ua.

Нагадаємо,  19 лютого учасники Віче на підтримку блокади Донбасу провели мітинг на Майдані Незалежності, а в середині дня вирішили пройти до Адміністрації президента, однак туди їх не пустили кордони правоохоронців.


Учасники акції заявили про свій намір заночувати в центрі Києва, а пізніше повідомили про намір встановити намети в урядовому кварталі.


Читайте також: Прибічники "руської весни" зраділи протестам у Києві і оголосили про "новий Майдан"

У свою чергу, поліцейські не дозволили мітингувальникам пронести металеві деталі, необхідні для установки наметів, внаслідок чого виникла штовханина.
Серед учасників акції були помічені народні депутати від "Самопомочі" Єгор Соболєв і Семен Семенченко, а також позафракційний Володимир Парасюк.
У свою чергу, діями правоохоронців керувати глава Патрульної поліції Олександр Фацевич і керівник Національної поліції Києва Юрій Зозуля, який запевнив, що "ніяких сутичок не було".
Пізніше протестуючі вирішили повернутися з Банкової на Майдан Незалежності. Слідом за ними рушили і співробітники поліції.
Після того, як поліцейські і протестувальники повернулися на Майдан, відбулися нові зіткнення, після яких були затримані четверо учасників акції, а також один із організаторів акції, лідер Організації українських націоналістів Микола Коханівський.
Вашій увазі онлайн-трансляція відбувається в центрі Києва:



Між тим, журналіст Ігор Чичкань у своєму Facebook написав: "Просто зараз на Банковій. "Блокувальники" проти блокування поліцією вулиць в центрі.
"Заслужені блокатори" Семенченко і Соболєв намагаються провести з собою до будівлі АП на Банковій "оунівців" і занести пару наметів. Прохід з Інститутської тут щільно заблокований поліцією. Поліції багато "оунівців" чоловік 40-50. Соболєв загрожує одному з офіцерів "коктейлями" і розповідає, що це виявляється він платить зарплату поліції, тому може ставити намети де хоче", - повідомив він.
Журналіст додав, що "оунівці" Коханівського періодично кидаються з кулаками на поліцейських і кидають петарди. Семенченко регулярно "стрім" і розповідає в свій смартфон про те, як влада його боїться. Звичайних громадян на перехресті Інститутської і Банкової не багато, я б сказав - близько сотні".
"За моїми особистими відчуттями агресія з боку пацанчиків у балаклаві дещо штучна і істерична. Інший агресії не відчувається. Соболєв і Семенченко справляють враження акторів на знімальному майданчику, причому вже десь 6-ї або навіть 9-й дубль", - заявив він.


Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA військовий інструктор Цві Аріелі не виключив, що в центрі Києва може бути влаштована стрілянина в інтересах Росії.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?