Під Донецьком обстріляний блокпост, повідомляється про загиблих: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Донецьком обстріляний блокпост, повідомляється про загиблих: з'явилися фото

Під Донецьком обстріляний блокпост, повідомляється про загиблих: з'явилися фото
Джерело:  Новини Донбасу

Сьогодні, 27 квітня, з'явилася інформація про нічний обстріл блокпоста так званої ДНР, розташованого в селищі Оленівка (Донецька область), повідомляється про загиблих.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку українського журналіста Олексія Мацуки в Facebook.
Повідомляється, що поранено вісім осіб. Загинули як мінімум четверо мирних громадян, які залишилися на ночівлю в автомобілях на блокпосту. Серед загиблих, за попередніми даними, вагітна жінка. За даними очевидців в соцмережах, на ночівлю на блокпосту залишилося багато машин з мирними мешканцями. Також в соцмережах відзначається, що бойовики угруповання ДНР на блокпосту в Оленівці накопичують черги.
«Наші (ДНР - ред.) і не пускали... Мої батьки тиждень тому добу в Оленівці стояли!!! На виїзді з Донецька стояти добу в Донецьку!!!! Маячня!!! Довели людей!!! Висновок один, якби тут було добре і доступно і не бідно, ніхто б не рвався в Україну! За соцвиплатами, пенсіями тощо... Свого б вистачало», - написав один з користувачів.
Крім того, нещодавно представник силового крила угруповання ДНР Едуард Басурін анонсував можливі обстріли блокпоста в Оленівці з боку ВСУ. Він стверджував, що обстріли будуть для того, щоб контрольний пункт припинив роботу, а це в свою чергу дозволить українським військовим продовжити просування углиб лінії зіткнення.
Зараз представники незаконної організації стверджують, що вогонь по контрольно-пропускному пункту був близько 2:45 відкритий з українських позицій з міномета калібром 120 мм.
Наразі на місці події перебувають представники Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, які прибули в Оленівку для детального обстеження місця події.
Рух через контрольно-пропускний пункт ДНР в Оленівці повністю перекрито.
Також спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник сказав, що ані Збройні сили України, ані інші формування не причетні до обстрілу під Оленівкою.
"За нашою попередньою інформацією, терористи вели обстріл зі стрілецької зброї в цьому районі, однак наші військові на це навіть не відповідали. Поки інформація перевіряється", - повідомив Мотузяник.
Він також додав, що терористи, як завжди, видають бажане за дійсне, що є частиною інформаційної війни. "Бойовики намагаються ввести в оману українців і місію ОБСЄ", - заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО.
Нагадаємо, бойовики диверсійної групи ДНР виклали в мережу відео з обстрілом українського блокпоста, через який рухаються цивільні машини.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?