Під Києвом через захоплення сільради люди вийшли на вулицю: з'явилося відео і фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Києвом через захоплення сільради люди вийшли на вулицю: з'явилося відео і фото

Під Києвом через захоплення сільради люди вийшли на вулицю: з'явилося відео і фото

Екс-депутат селищної ради Коцюбинського в Київській області, журналіст Ірина Федорів повідомила про те, що в ніч з 8 на 9 квітня будівлю ради нібито захопили депутати партії "Нові обличчя", а в суботу там вже поміняли замки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Люди, яким пощастило потрапити всередину будівлі, зняли, як депутати штампували якісь рішення печаткою, якої не могло бути у депутатів, тому що селищна голова Ольга Матюшина їм її не передавала", - заявила Федорів.


У неділю, 10 квітня, відбулося народне віче проти "перевороту і силового захоплення влади" у Коцюбинському. Біля Будинку культури зібралося майже півтисячі людей. Приїхали нардепи, депутати облради, голова райради і голова Київської області, який назвав дії "Нових облич" "певною мірою захопленням влади". На віче вирішили, що Ольга Матюшина - легітимна селищна голова, а депутатів, які її усунули, треба "виганяти" на перевибори. Відповідне звернення до Верховної Ради підписали близько 400 односельців.
"400 підписів за розпуск селищної ради були зібрано за півгодини", - зазначила нардеп Ольга Червакова.


Станом на ранок понеділка, 11 квітня, протистояння в Коцюбинському тривають.


За словами Федорів, Ольга Матюшина бореться за збереження Біличанского лісу, за який громада воює вже 7 років.
"Це мільярдні інтереси дерибанщиків і мера Ірпеня Володимира Карплюка. Саме він має ділянку в подерибаненій частині лісу. Саме він задекларував рекордні 67 квартир. Як думаєте, в чиїх інтересах він працюватиме?", - сказала журналіст.
Вона додала, що Матюшина провела громадський аудит і виявила корупційні схеми.
"У п'ятницю вона виграла суд на 1,5 мільйона у такого монополіста (бюджет селища - 7 мільйонів) і депутати партії мера-забудовника вирішили оголосити їй недовіру. На підтримку приїхав десант депутатів з усіх підконтрольних населених пунктів Приірпіння. І, звичайно, тітушня", - пише Федорів, підкресливши, що недовіру Матюшиній оголосили з порушенням законів і процедур.
Раніше повідомлялося, що в Одесі, під час святкування 72-ї річниці визволення міста від німецько-румунських загарбників, сталася бійка між націоналістами і активістами антиМайдана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?