Під машиною російських військових у Сирії підірвали бомбу - деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Під машиною російських військових у Сирії підірвали бомбу - деталі

Під машиною російських військових у Сирії підірвали бомбу - деталі
Джерело:  online.ua

Конфлікт у Сирії триває, попри певне вщухання. Однією з головних проблем наразі став тероризм, під удар якого потрапили присутні у країні російські військовослужбовці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на кремлівські медіа.

За офіційними даними, під автомобілем сирійського корпусу РФ стався вибух. Машина входила у склад спеціального патруля військової поліції.

"Вранці 9 червня... під час розвороту у кінцевій точці маршруту російського автомобіля під ним спрацював вибуховий пристрій", - говориться у заяві.

Жодна людина не постраждала внаслідок вибуху. Усі військовослужбовці повернулися у місце базування.

Нагадаємо, підрозділи російської армії присутні у зоні сирійського конфлікту з 2015 року. Перекидання військовослужбовців разом з різноманітною технікою відбулося за особистим наказом президента Володимира Путіна.

Цьому передувало формальне звернення сирійського режиму Башара Асада, який у той час ледь не розгромили суперники у громадянській війні та бойовики угрупування "ІДІЛ".

Завдяки російській зброї влада Асада відновила контроль над більшістю територій САР. Водночас нещодавно у конфлікт вступила також армія сусідньої Туреччини — шляхом двох збройних операцій у прикордонній зоні. Цю конфронтацію вдалося зупинити завдяки переговорам президентів Володимира Путіна та Реджепа Ердогана.

Наразі російські військовослужбовці патрулюють окремі зони у САР, разом з турецькими колегами.

Як повідомляв ONLINE.UA, конвой Збройних сил Туреччини потрапив під удар на території сирійського Ідлібу у середу, 27 травня. За даними журналістів, причиною інциденту стала саморобна вибухівка.

Жоден турецький військовослужбовець не загинув внаслідок вибуху. Утім, кілька бійців зазнали поранень, стан деяких з них оцінили як важкий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?