Під Одесою розгорається масштабний конфлікт із "захопленням сільради"
Категорія
Події
Дата публікації

Під Одесою розгорається масштабний конфлікт із "захопленням сільради"

Під Одесою розгорається масштабний конфлікт із "захопленням сільради"

У курортному містечку Затока Одеської області відновилося протистояння між декількома членами місцевої сільради.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Читайте також: Р ибалки "української Венеції" влаштували водний протест: з'явилися фото
За інформацією видання, дві сторони конфлікту представляють інтереси різних забудовників і намагаються взяти під свій контроль селищну раду.
Йдеться про Наталю Вернигору, яка була призначена секретарем селищної ради ще в травні 2016 року, проте приступила до виконання обов'язків лише у вересні 2016 року. Інші сили уособлює Галина Барановська, яку на позачерговому засіданні обрала частина селищної ради.
Повідомляється, що 27 березня в місцевих ЗМІ з'явилася інформація про "спробу захоплення озброєними людьми" селищної ради. Тоді, за інформацією Нацполіції Одеської області, про інцидент повідомила Вернигора.
"По прибуттю було встановлено, що біля адмінбудівлі селищної ради знаходяться представники однієї з громадських організацій, до яких напередодні зі зверненням по охороні громадського порядку на території адмінбудівлі сільради звернулася секретар Затокского селищної ради Галина Барановська", - уточнив прес-секретар Нацполіції Одеської області Ярослав Тракало, додавши, що обидві жінки називали себе секретарями селищної ради.
"Порушень громадського порядку зафіксовано не було. Зараз в адміністративній будівлі ради знаходяться Барановська, депутати селищної ради та місцеві жителі. Поліція забезпечує порядок. Селищна рада працює в звичайному режимі", - уточнив представник поліції.
Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні 2016 року в Затоці відбулися сутички між прихильниками колишнього секретаря селищної ради В'ячеслава Бокого, затриманого за підозрою в замаху на вбивство, і людьми, які підтримували депутата місцевої ради Наталію Вернигору.
Тоді як в грудні 2016 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в Затоці проводиться спецоперація для припинення діяльності злочинної групи. За словами міністра, тоді було зафіксовано і внесено в провадження понад 50 епізодів злочинів, які очолювали "обрані" на виборах керівники місцевої ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?