Під офісом Зеленського пройшла масштабна акція протесту: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Під офісом Зеленського пройшла масштабна акція протесту: що сталося

Під офісом Зеленського пройшла масштабна акція протесту: що сталося
Джерело:  online.ua

У центрі Києві під Офісом президента України відбулася акція із закликом до українського лідера Володимира Зеленського не погоджуватися на імплементацію мінських домовленостей за так званою "формулою Штайнмайєра". Протест пройшов ввечері 19 вересня, передає ONLINE.UA.

Кілька сотень людей протестували під гаслом "Нормандська змова – державна зрада". Варто зазначити, що протестувальники не використовували будь-якої партійної символіки.

Окрім того, підтримати акцію прийшов і колишній політв'язень Кремля Володимир Балух.

Мітингувальники побоюються, що реалізація "формули Штайнмайєра" призведе до втрати Україною державного суверенітету, а вибори відбудуться "під дулами російських автоматів".

Як відомо, раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про те, що він дав згоду на так звану "формулу Штайнмайєра" щодо врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу. Дипломат дав згоду на те, що закон про особливий статус окремих районів Донецької і Луганської областей вступає в дію в попередньому форматі на момент проведення виборів, а остаточно набуває чинності після рішення БДІПЛ ОБСЄ про визнання виборів чесними.

Пристайко підкреслив, що для проведення виборів на окупованій частині Донбасу спочатку мають бути створені відповідні умови.

Нагадаємо, останніми днями все частіше в політичних колах почали згадувати так звану "формулу Штайнмайєра". Про що саме йдеться в цій формулі миру для Україні і  що потрібно знати кожному громадянину держави у своєму матеріалі пояснює ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?