Під загрозою зриву - Кабмін озвучив важливе попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Під загрозою зриву - Кабмін озвучив важливе попередження усім українцям

Під загрозою зриву - Кабмін озвучив важливе попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

Представник Міністертсва охорони здоров'я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів виступив з неочікуваною новиною - він повідомив про те, що проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2020 року може опинитись під загрозою через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні. За його словами, якщо 50% нашої країни опиниться у червоній зоні, то голосування можуть перенести. Віктор Ляшко звернув увагу на те, що у цьому випадку обирати місцеву владу українцям доведеться пізніше, передає ONLINE.UA.

"Якщо ми будемо відзначати перевищення: 50% території буде в червоній зоні, то це буде підставою для того, щоб серйозно задуматися про доцільність проведення масових заходів, в тому числі і виборів", - наголосив представник МОЗ.

Варто звернути увагу на те, що прикладом для України під час пандемії може стати Польща, оскільки країна-сусідка саме через новий спалах пандемії була змушена перенести вибори президента. Однак, за словами Віктора Ляшка, наразі спрогнозувати ситуацію щодо голосування – вкрай складно. Чиновник зазисновки можна буде зробити на початку жовтня.

Як уже зазначалося раніше Міністерство охорони здоров'я з 3 серпня поділило всі регіони нашої країни на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. У червоній зоні рівень карантинних обмежень – найвищий. Поділ на зони постійно оновлюється – залежно від епідеміологічної ситуації. Кількість хворих коронавірусом в нашій країні дуже швидко зростає — в понеділок, 17 серпня, зафіксували 1464 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 92820 осіб, з них 2089 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 48164 українця змогли перемогти хворобу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 15 серпня МОЗ Росії офіційно заявило про створення першої партії вакцини проти коронавіруса. Йдеться про препарат Гам-КОВІД-Вак (векторна двокомпонентна вакцина на основі аденовірусу людини), який зареєстрували в РФ 11 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?