Підозри «АвтоКапіталу» щодо особистості анонімного власника екс-дилера «АвтоДом Запоріжжя» підтвердилися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підозри «АвтоКапіталу» щодо особистості анонімного власника екс-дилера «АвтоДом Запоріжжя» підтвердилися

Підозри «АвтоКапіталу» щодо особистості анонімного власника екс-дилера «АвтоДом Запоріжжя» підтвердилися
Джерело:  mercedes-benz.ua

Згідно з даними сервісу моніторингу українських компаній і захисту від рейдерських атак і несумлінних контрагентів OpenDataUA, днями в ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» відбулася чергова зміна власності, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт генерального представництва Mercedes-Benz в Україні.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» виявилася особа, безпосередньо пов'язана з дніпровським бізнесменом Сергієм Селіним, - його батько Станіслав Селін, який зареєстрований і проживає в Запоріжжі.

«Що резонансно - при переоформленні не було зміни директора компанії і його установчих документів, як це практикується при реальній зміні власника, а саме переоформлення на Станіслава Селіна сталося відразу після того, як Господарський суд м.Києва суд виніс рішення по суті спору. Під час судових слухань представники екс-партнера наполягали і продовжували стверджувати, що, незважаючи на численні зміни в реєстрах часткою офшорів, на які раніше було оформлено ТОВ «АвтоДом Запоріжжя», Олег Кузьменко залишається його власником. Примітно, що володіння даним активом в електронній декларації на сайті НАПКА пана Кузьменко не вказано. До того ж, сумнівною видається фінансова чистота угоди, в рамках якої українська компанія зі статутним фондом в 10 тис. Грн. набуває сучасного дилерський центр зі статутним фондом в 15 млн. грн. Найближчим часом ми плануємо направити заяви в правоохоронні органи з метою перевірки походження коштів, на які пан Селін побудував палац для продажу автомобілів в період військового протистояння на сході України і гострої економічної стагнації. Також будемо просити провести перевірку відомостей з декларації пана Кузьменко », - зазначив Олександр Гайдучик, начальник юридичного відділу« АвтоКапіталу ».

«Довгий час у Генерального представництва Mercedes-Benz в Україні були обґрунтовані сумніви в тому, що заяви запорізького екс-партнера, що власником залишається пан Кузьменко, не відповідають дійсності. Ми підозрювали, що, швидше за все, Сергій Селін міг уже давно викупити ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» у Олега Кузьменко. Сьогодні питання про реального власника знятий - кілька днів тому компанія, зареєстрована на батька пана Сергія Селіна, офіційно стала власником ТОВ «АвтоДом Запоріжжя». Тепер ми розуміємо, хто саме розв'язав проти нас агресивну інформаційну та юридичну війну. Змушений констатувати, що призвідники скандалу - колишній і поточний власники дилерського центру в Запоріжжі - використовують всі допустимі і неприпустимі методи, в тому числі наклеп, маніпуляції, підтасовування фактів та ін.

Відповідно, ні за яких умов не можуть представляти автомобільний преміум-бренд в Україні . Мабуть, поняття корпоративної етики та міжнародних стандартів ведення бізнесу, відповідно до яких працює «АвтоКапітал», їм не знайомі. Насторожує і той факт, що мова йде про осіб, активно готуються до політичної кар'єри, - культура ведення бізнесу, найімовірніше, буде визначати і культуру політичної діяльності. Упевнений, що таким людям не повинно бути місця ні в великій політиці, ні у великому бізнесі », - зазначив генеральний директор« АвтоКапіталу »Ярослав Пригара.

Нагадуємо, що розірвання дилерського договору з ініціативи «АвтоКапіталу» було обумовлено грубими порушеннями екс-дилером ТОВ «АвтоДом Запоріжжя» умов договору та стандартів корпоративної етики. Зокрема, дилерську підприємство не виконувало зобов'язання щодо своєчасного повідомленню і погодженням з Генеральним представництвом Mercedes-Benz в Україні (дистриб'ютором) планованих змін в структурі власності, що не усунуло вказане порушення, як того вимагав дистриб'ютор, а також не розкрила реальних власників і протягом декількох років не надавало документи, які б вказували на реальних власників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?