Підприємці на пенсії звільняються від сплати ЄСВ, - Верховний суд
Категорія
Україна
Дата публікації

Підприємці на пенсії звільняються від сплати ЄСВ, - Верховний суд

Підприємці на пенсії звільняються від сплати ЄСВ, - Верховний суд

За рішенням Верховного суду України, фізичні особи-підприємці звільняються від сплати єдиного внеску.

Про це рішення повідомляє портал Судової влади, передає ONLINE.UA.

У березні поточного року Верховний Суд розглядав позов фізичної особи – підприємця до управління Державної фіскальної служби в Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності відповідача через невідшкодування йому помилково сплаченого ЄСВ.

"У рішенні суд зауважив, що, відповідно до ч. 4 ст. 4 закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску", – сказано на судовому порталі.

Звільнення фізичної особи-підприємця, який обрав спрощену систему оподаткування, від сплати ЄСВ можливе за наявності таких умов: по-перше, така особа повинна мати статус пенсіонера за віком або людини з інвалідністю; по-друге, отримувати відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

За бажання вони можуть платити єдиний соціальний внесок на добровільній основі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В Україні скасували спеціальні пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?