Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: Держдеп США закликав Росію вплинути на бойовиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: Держдеп США закликав Росію вплинути на бойовиків

Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: Держдеп США закликав Росію вплинути на бойовиків
Джерело:  online.ua

Держдеп США у зв'язку з підривом автомобіля СММ ОБСЄ в Луганській області та загибеллю спостерігача, закликав Росію використовувати вплив на бойовиків для того, щоб місія могла провести повне, прозоре і своєчасне розслідування трагічного інциденту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.

"США знову закликають Росію використовувати вплив на сепаратистів для того, щоб вони зробили перші кроки в напрямку встановлення миру в Східній Україні, а також для встановлення видимої, відчутної і довготривалої обстановки безпеки", - йдеться в заяві Держдепу США.

Зазначається, що в США в шоці й глибоко засмучені смертю на підконтрольній бойовикам території Донбасу громадянина США, який виконував обов'язки парамедика в складі місії ОБСЄ.

"Ми висловлюємо наші глибокі й сердечні співчуття його родині, друзям і близьким. Бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим в результаті вибуху", - сказано в повідомленні Держдепу.

Читайте також: Підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі: бойовики ЛНР опублікували відео

Повідомляється, що смерть спостерігача місії продемонструвала зростаючу небезпеку обставин, в яких їм доводиться працювати. Як причини в Держдепі, зокрема відзначили створення перешкод в роботі спостерігачів, погрози та образи.

"Цей інцидент показав наскільки необхідно для всіх сторін, особливо для проросійських сепаратистів негайно імплементувати їх зобов'язання, згідно Мінських угод. Це має на увазі повне і стійке припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії розмежування", - заявили в Держдепі США.

Також, в заяві наголошується, що місія ОБСЄ має повну підтримку з боку США і Штати рішуче засуджують прояв ворожості та залякування її співробітників.

"Вони повинні бути в безпеці й мати доступ в зоні конфлікту всюди", - підкреслили в Держдепі США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко провів телефону розмову з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та запропонував активізувати розгляд питання щодо розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?