Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: СБУ відкрила справу про терористичний акт
Категорія
Події
Дата публікації

Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: СБУ відкрила справу про терористичний акт

Підрив авто ОБСЄ на Донбасі: СБУ відкрила справу про терористичний акт
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України за фактом підриву автомобіля ОБСЄ в Луганській області розпочала кримінальне провадження за статтею про терористичний акт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Читайте також: Журналісти росЗМІ були на місці підриву авто ОБСЄ через три хвилини - Тимчук

Нагадаємо, зранку 23 квітня на підконтрольній бойовикам ЛНР території Луганської області автомобіль СММ ОБСЄ підірвався на міні, внаслідок чого загинув громадянин США, постраждали ще двоє спостерігачів з Німеччини та Чехії.

"За вказаним фактом Управлінням Служби безпеки України в Луганській області відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людини)", - йдеться в повідомленні.

"Процесуальне керівництво здійснюється групою прокурорів відділу прокуратури області. Хід розслідування кримінального провадження за фактом терористичного акту перебуває на контролі прокурора області", - додали в ГПУ.

Відзначається, що запобіжний захід за статтею про терористичний акт, що призвів до загибелі людини, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 10-15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна чи без неї.

Як повідомляв ONLINE.UA, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжить свою роботу на Донбасі попри трагедію з підривом машини із патрулем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?