Підрозділи Нацгвардії патрулюватимуть українські міста: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Підрозділи Нацгвардії патрулюватимуть українські міста: подробиці

Підрозділи Нацгвардії патрулюватимуть українські міста: подробиці
Джерело:  online.ua

Починаючи з 1 серпня підрозділи Національної гвардії України розпочнуть самостійне патрулювання вулиць міст, без участі поліції. Патрулювання відбуватиметься 5 днів на тиждень і триватиме по 6 годин з моменту виходу на маршрут. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВС.

Згідно доручення міністра внутрішніх справ, до патрулювання буде залучено 50% від особового складу патрульних НГУ. Як зазначає заступник командувача Національної гвардії Микола Миколенко, на патрульну службу заступатимуть близько 2 тисяч військових Нацгвардії.

Самостійні піші патрулі дозволять посилити поліцію, збільшити кількість правоохоронців в місцях масового скупчення людей та в районах зі складною оперативною обстановкою.

Зони оперативного реагування, день і час несення служби, кількість змін визначаються керівником органу Нацполіції за погодженням з командиром військової частини Нацгвардії. Під час виконання таких завдань нацгвардійці перебуватимуть у підпорядкуванні керівника органу Нацполіції.

Нагадаємо, що у червні президент Володимир Зеленський Зеленський призначив нового командувача Нацгвардії. Ним став Микола Балан. Раніше він займав посаду заступника командувача НГУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?