Підвищення мінімальної зарплати: у Гройсмана зробили сумне уточнення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення мінімальної зарплати: у Гройсмана зробили сумне уточнення

Підвищення мінімальної зарплати: у Гройсмана зробили сумне уточнення
Джерело:  Hromadske

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що, незважаючи на підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 грн, з урахуванням податків і інших відрахувань українці отримуватимуть 2500 грн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське ТБ".
"У світі економіки мінімальна заробітна плата вище, ніж 3200 гривні. У легальній економіці немає практично таких людей, які отримують 3200. Тому що мінус єдиний соціальний внесок і податки - то вже 2500", - підкреслив політик.
Він зазначив, що в багатьох галузях, особливо в бюджетній сфері, працівники отримують зарплати менше майбутнього мінімального рівня. "У сфері бюджетників, лікарів, вчителів, так, тут є проблеми. Вони отримують менше, ніж 2500 гривень", - сказав Розенко.
Читайте також: У Кабміні обіцяють нову зарплату людям найважливішої професії
Також він висловив надію, що зростання мінімальної зарплати спричинить зростання купівельної спроможності громадян. "Треба стимулювати купівельну спроможність громадян. Коли ми говоримо про бюджетників, ми повинні розуміти, що ці гроші не виводяться в офшор. Ці гроші витрачають на споживчі товари. Це економічна модель", - сказав віце-прем'єр-міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив, до чого призведе підвищення мінімальних зарплат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?