Підвищення пенсій: у Кабміні повідомили приємну новину українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення пенсій: у Кабміні повідомили приємну новину українцям

Підвищення пенсій: у Кабміні повідомили приємну новину українцям
Джерело:  online.ua

У 2020 році українці отримуватимуть підвищену пенсію. Пенсії українцям перерахують в квітні наступного року відповідно до розміру індексації. Про це повідомила міністерка фінансів України Оксана Маркарова в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Перерахунок пенсій з квітня місяця заплановано, ми це побачимо. Трансферт з державного бюджету до Пенсійного фонду істотно збільшений - 173 мільярда. Це те, чим бюджет допомагає Пенсійному фонду", - зазначила Маркарова, додавши, що крім пенсій, в 2020 році заплановано і збільшення мінімальної зарплати.

Згідно з проєктом бюджету, мінімальна пенсія у 2020 році підніметься з 1638 гривень до 1769 гривень. На даний момент в Україні середня пенсія становить близько 3020 гривень. Раніше повідомлялося, що підвищення буде проходити в три етапи: в січні перерахують пенсії військовим, а в липні і грудні - проведуть перерахунок мінімальних пенсій. Індексація ж запланована на березень 2020 року. За прогнозом, підвищення пенсійних виплат відбудеться на рівні 12-13%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада прийняла закон "Про верифікацію і моніторингу державних виплат", який передбачає запуск тотальної перевірки всіх пільговиків. Під верифікацію потраплять одержувачі пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?