Підвищення пенсійного віку - в уряді відповіли на важливе питання
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення пенсійного віку - в уряді відповіли на важливе питання

Підвищення пенсійного віку - в уряді відповіли на важливе питання
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Підвищення пенсійного віку — надзвичайно болюче питання для громадян будь-якої країни. У Кабінеті міністрів пояснили позицію з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, питання наразі не обговорюють у відомстві.

"Дискусії навколо підвищення пенсійного віку не точаться. Більше того, я противник підвищення пенсійного віку", - пояснила посадовиця.

Лазебна зазначила, про підвищення пенсійного віку можна говорити, коли підвищиться якість життя українців. Першою ідеєю для скорочення дефіциту Пенсійного фонду вона назвала процес легалізації зайнятості.

"Не може бути так, коли в країні мільйони людей отримують зарплати в конвертах, позбавляючи насамперед себе нормального пенсійного забезпечення і створюючи приховані борги для майбутніх поколінь. Тому нам треба навчитися бути свідомими та відповідальними", - додала очільниця міністерства.

Також Лазебна підкреслила, обов'язкова накопичувальна пенсійна система почне роботу в Україні вже наступного року. Водночас запустять дві програми — пенсія для пенсіонерів та пенсія для громадян з пільгами.

"Передбачається, що накопичувальним рівнем можуть скористатися всі потенційні пенсіонери. Хочу зазначити, що є дві окремі накопичувальні пенсійні системи. Перша – це запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи з 2021 року... Також ми працюємо над другою теж накопичувальною системою — але для людей віком до 35 років, які працюють на роботах, що дають право на пільгову пенсію... Ми передбачаємо в законопроєкті, що професійна накопичувальна система може бути введена в 2021 році", - цитує видання міністерку.

Як повідомляв ONLINE.UA, українську мінімальну зарплату незабаром очікує підвищення. З відповідним оголошенням виступила міністерка соціальної політики Марина Лазебна. За її словами, збільшення сягатиме близько 500 гривень. Це станеться вже під час другого півріччя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?