Підвищення ціни на газ в Україні: в Нафтогазі зробили важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення ціни на газ в Україні: в Нафтогазі зробили важливу заяву

Підвищення ціни на газ в Україні: в Нафтогазі зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

За останні чотири місяці ціна на газ в Україні знизилася на 28% незважаючи на те, що МВФ зобов'язав підняти ціни на блакитне паливо на 15%. Це стало наслідком надлишку американського скрапленого газу на європейському ринку, через що традиційним постачальникам газу довелося знижувати ціну, що і відбилося на літньому падінні цін на газ в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нафтогазу.

У компанії пояснили, що основним споживачем американського скрапленого газу є Китай. Але через теплу зиму там знизили обсяги газу, в результаті чого США довелося позбуватися від надлишків в Європу. Вартість американського скрапленого газу виявилася нижче російського або норвезького, тому Газпром і інші традиційні постачальники газу в Європу були змушені знижувати свої ціни, що відповідно позначилося і на цінах на газ в Україні.

При цьому в Нафтогазі не беруться прогнозувати ціни на газ для населення на зимовий період. У компанії припускають, що тарифи будуть підвищені.

"Цього напевно не знає ніхто. З огляду на сезонний фактор, ціна, ймовірно, буде рости. Якщо вірити нинішнім біржовим прогнозами, взимку очікується подорожчання газу. Власне, це природно, тому що з настанням холодів Китай знову зажадає великих обсягів газу для опалення і значна частина LNG-танкерів переорієнтується туди", - йдеться в повідомленні.

Слід додати, що прес-служба "Укртрансгазу" 26 вересня повідомила про те, що обсяги газу в українських сховищах виросли до десятирічного рекорду. На сьогоднішній день обсяги досягли 20,1 млрд кубометрів, що є найбільшим показником на цю дату з 2010 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні планується підвищення ціни на газ з 1 жовтня. Передбачається, що ціни виростуть на показник від 4,9 до 5,6% в порівнянні з вереснем 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?