Підвищення зарплат для вчителів: у Міносвіти зробили заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Підвищення зарплат для вчителів: у Міносвіти зробили заяву

Підвищення зарплат для вчителів: у Міносвіти зробили заяву
Джерело:  online.ua

На сайті Профспілки працівників освіти і науки розповіли про отримання відповіді від керівництва Міносвіти щодо можливого підвищення зарплат вчителів до рівня, який відповідає трьом мінімальним зарплатам. Саме цей показник, як інформує ONLINE.UA, закладено в ст.61 Закону України «Про освіту».

Відповідаючи на численні звернення працівників шкіл та профспілкових організацій, керівництво Міністерства освіти України повідомило, що грошей на виконання вимог ст. 61 Закону «Про освіту» в державному бюджеті не передбачено.

«За підрахунками Міністерства освіти і науки, для впровадження в дію положень цієї статті закону з 1 січня 2019 року необхідно додатково передбачити у державному бюджеті 235,7 мільярда гривень», – вілповіли в міністерстві.

Згідно перехідних положень вищезгаданого закону, до 2023 року посадовий оклад вчителів мав би зрости до чотирьох прожиткових мінімумів. Але, з урахуванням поточної ситуації, ця норма поки виглядає нереалістичною.

У Міносвіти додали, що в поточному році заробітна плата працівників освіти буде зростати в межах, передбачених Державним бюджетом на 2019 рік. За інформацією ONLINE.UA, у цьому році передбачено зростання посадових окладів вчителів на 8,28%, надбавки зростуть в межах від 5 до 30%.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, середній оклад вчителя-спеціаліста у 2019 році становить 6871 грн, що на 568 грн більше, ніж у 2018 році.

Оклад вчителя І категорії складає 9050 грн, що на 749 грн більше, ніж минулого року. Оклад вчителя вищої категорії складає 9648 грн, що на 799 грн більше ніж у 2018 році.

Нагадаємо, що на днях два українських міста увійшли в Топ-10 найбільш економічно ефективних у світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?