Підвищення зарплат педагогам в 2020 році: глава МОН виступила з гучною заявою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення зарплат педагогам в 2020 році: глава МОН виступила з гучною заявою

Підвищення зарплат педагогам в 2020 році: глава МОН виступила з гучною заявою
Джерело:  online.ua

У МОН визнали, що в Держбюджеті-2020 не передбачено підвищення зарплат педагогів. У проекті, який був прийнятий в першому читанні, зарплати вчителів залишаються на рівні 2019 року. Але в міністерстві працюють над тим, щоб до фінального прийняття Держбюджету туди були внесені правки щодо підвищення заробітних плат вчителям. Про це написала в соцмережі глава МОН Ганна Новосад, передає ONLINE.UA.

"Проект Держбюджету на 2020 рік. Найскладніше питання - заробітні плати педагогів, в проекті першого читання залишаються на рівні 2019 роки + індексація. Наша мета з комітетом з питань освіти, науки та інновацій - до другого читання вийти зі змінами до рівня заробітних плат. Буду відверта, виконати в повному обсязі 822 постанову буде вкрай складно, її потрібно переглядати", - вказала глава МОН.

За словами Новосад, позиція МОН з цього питання однозначна. У міністерстві вважають, що потрібно підтримати ті категорії педагогів, які отримують низьку заробітну плату. Серед них: молоді вчителі, майстри виробничого навчання та вихователі.

"Такі поправки в бюджет подавалися МОН і були підтримані освітнім комітетом ВРУ. Наша спільна мета - зробити їх реальністю до фінального прийняття бюджету. Переконана, що знайшовши кошти на дороги, аеропорти та фестивалі, ми точно можемо знайти їх на підвищення престижності праці освітян", - зазначила Новосад.

Про те, що проект держбюджету - 2020 року, за який Рада проголосувала в першому читанні, не передбачає підвищення зарплат вчителям, раніше повідомляла депутатка від партії "Голос" Інна Совсун. За її словами, бюджетний комітет відхилив пропозицію освітнього комітету щодо збільшення в бюджеті витрат на оплату праці педагогів на 5,1 млн грн.

Нагадаємо, в липні колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував підвищення заробітних плат вчителям з 1 січня 2020 року. Відповідно до нової системи оплати праці педагогічних працівників, яку планував затвердити Кабінет Міністрів, зарплати повинні були вирости від 20 до 70%. У свою чергу, нова міністерка освіти Ганна Новосад тоді заявляла, що для підвищення зарплат педагогам на 20-70% з січня 2020 року необхідно 45 млрд грн, а в проекті бюджету поки цих грошей немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українцям готують новий сюрприз по зарплатах. На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект, який передбачає скасування військового збору з зарплат українців. Якщо депутати ухвалять його, то військовий податок українці вже не будуть платити з 1 січня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?