Піку може не бути: у МОЗ застерегли українців новим прогнозом
Категорія
Україна
Дата публікації

Піку може не бути: у МОЗ застерегли українців новим прогнозом

Піку може не бути: у МОЗ застерегли українців новим прогнозом
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що пік епідемії коронавірусу COVID-19 можна уникнути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова вранці у вівторок, 28 квітня.

За його словами, для цього потрібні відповідні умови. Наприклад, дотримання рекомендацій з боку українців.

"Дуже важливо розуміти, що пік – це той стан, коли медична система не в змозі надавати медичну допомогу всім, кому вона потрібна. На неї починається таке навантаження, що вона просто не може приймати пацієнтів. І якщо ми будемо дотримуватись всіх карантинних заходів, то я впевнений, що пік малоймовірний", – зауважив Степанов.

Українські посадовці спостерігають досвід закордонних колег та лікарів, опрацьовують варіанти виводу країни з карантину.

"Ми весь час шукаємо баланс між навантаженням на систему та пом'якшенням карантинних обмежень. Я впевнений, що ситуація під контролем і ми можемо повністю уникнути будь-якого піку", – підкреслив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 28 квітня в Україні підтвердили 9 410 випадків COVID-19. З них виявилися смертельними 239. Ще 992 українців одужали після ураження коронавірусом.

Як повідомляв ONLINE.UA, водночас на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про відсутність потужного спалаху в Україні протягом останнього тижня. Після Великодня, коли в Україні були певні порушення карантину, минув лише тиждень, та приріст захворюваності через це, ймовірно, буде у наступні сім днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?