Пишного призначили головою НБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Пишного призначили головою НБУ

Пишного призначили головою НБУ
Джерело:  online.ua

Верховна Рада призначила екс-керівника "Ошадбанку" Андрія Пишного головою Нацбанку України. 

Джерело:   "Суспільне"

Що відомо про призначення Пишного головою Нацбанку 

Кандидатуру Андрія Пишного підтримали 290 народних депутатів.

Андрій Пишний раніше працював у керівництві Укрексімбанку, а з 2014 року обіймав посаду голови правління Ощадбанку. За час його керівництва Ощадбанк модернізував відділення, запустив онлайн-банкінг, а також банк виграв позов проти російського Сбербанку для захисту своєї торгової марки.

З 2007 по 2009 рік Пишний обіймав посаду заступника секретаря РНБО. У 2012 році став народним депутатом від партії "Батьківщина".

Після початку повномасштабної війни Пишний увійшов до міжнародної групи "Єрмака-Макфола" із розробки санкцій щодо Росії.

За словами першого заступника голови податкового комітету ВРУ Ярослава Железняка, Пишний був присутній на засіданні. Під час виступу в залі він наголосив, що для залучення від міжнародних партнерів коштів на покриття дефіциту у понад 30 млрд дол на рік Україні потрібна співпраця з МВФ. Саме від підтримки партнерів залежатиме, чи зможе Україна відмовитися від емісійного фінансування бюджету.

Вже призначений голова НБУ висловився на підтримку облікової ставки у 25% та впроваджених на час воєнного стану обмежень. Він зауважив, що офіційний курс НБУ наразі адекватний і відповідає поточним економічним реаліям.

Пишний – давній політичний соратник Яценюка: вони разом працювали над політичним проєктом "Фронт змін". На парламентських виборах 2012 року Пишний став заступником керівника штабу "Батьківщини", а в грудні – лідером "групи Яценюка" у фракції "Батьківщини".

Наразі ж він тісно співпрацює з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, зокрема в межах міжнародної санкційної групи "Єрмака-Макфола"

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?