Після аварії російського корабля з українцями врятовано трьох моряків
Категорія
Події
Дата публікації

Після аварії російського корабля з українцями врятовано трьох моряків

Після аварії російського корабля з українцями врятовано трьох моряків
Джерело:  itar-tass.com

В Чорному морі після аварії російського суховантажу "Герої Арсеналу", який затонув 19 квітня в районі Керченської протоки, були врятовані троє з 12 членів екіпажу.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"За інформацією слідчих, які знаходяться в районі аварії, рятувальники змогли витягти з води трьох моряків, інформація про інших членів екіпажу уточнюється", — сказав він.

У той же час в російському МНС не підтвердили інформацію про трьох врятованих моряків. У той же час, повідомляється про одного врятованого – моториста, громадянина України.

Читайте також: В Криму окупанти затримали український корабель

"У 05:34 годині було знайдено і піднято на борт судна "Армада Навігатор" 1 постраждалого в рятувальному жилеті з ознаками сильного переохолодження. Йому надана перша долікарська допомога", - йдеться в повідомленні.

Тим часом, за інформацією "Росморречфлота", причиною катастрофи став шторм, під час якого корабель розколовся на дві частини.

"Через сильний шторм судно водотоннажністю 3,5 тисяч тонн розкололося навпіл і затонуло", - йдеться в повідомленні.

Крім того, стало відомо, що "у видимості з суден, які беруть участь у рятувальних роботах, ще кілька людей, їхній стан невідомий".

У той же час, з'ясувалося, що оператором сухогрузу є турецька компанія Gunes Shipping, а власником – компанія US Deepblue Shipping Inc, що зареєстрована у Панамі, під прапором якої ходив корабель.

За версією російських слідчих, суховантаж затонув 19 квітня приблизно о 3:30 в Чорному морі, на відстані 19 морських миль від мису Залізний Ріг у Керченській протоці з вантажем зерна, котре доправлялося до Туреччини.

Як повідомляв ONLINE.UA, на борту судна перебувало 12 членів екіпажу: 9 громадян України, двоє росіян і один громадянин Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?