Після саміту НАТО Україна отримає допомоги від партнерів на 1,5 млрд євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Після саміту НАТО Україна отримає допомоги від партнерів на 1,5 млрд євро

Після саміту НАТО Україна отримає допомоги від партнерів на 1,5 млрд євро
Джерело:  online.ua

Після саміту НАТО у Вільнюсі Україна отримає від партнерів 7 пакетів допомоги загальною вартістю у 1.5 мільярда євро.

Джерело: міністр оборони України Олексій Резніков

Після саміту НАТО Україна отримає допомоги від партнерів на 1.5 млрд євро

Ракети великої дальності SCALP, танки Leopard, додаткові Patriots, навчання пілотів F-16 - це лише деякі з речей, про які можна заявити публічно, - написав Резніков.

Що отримає Україна

Німеччина: новий пакет допомоги на суму €700 млн включає 25 танків Leopard 1A5, 40 БМП Marder 1A3, 2 ЗРК Patriot, 5 броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2, 20 тис. 155-мм артилерійських снарядів, 5 тис. димових снарядів.

Австралія поставить 30 БТР Bushmaster.

Франція - ракети SCALP і додаткове інженерне обладнання для розмінування.

Канада надасть $410 млн нового фінансування і проєктів для підтримки України та зміцнення трансатлантичної безпеки, а також посилить ЗСУ бронетехнікою.

Норвегія: 1000 мікродронів Black Hornet, пакет підтримки NASAMS (2 додаткових центри управління вогнем, дві пускові установки і запасні частини); Норвегія також збільшила розмір бюджету військової допомоги Україні з 240 до 930 мільйонів доларів; є домовленості про посилення ППО і артилерійського потенціалу.

Пакет від Великої Британії містить понад 70 бойових машин, тисячі боєприпасів для танків, пакет військової допомоги на $64,7 млн на ремонт техніки.

З Нідерландами, за словами міністра, досягнуто домовленості про початок навчання українських пілотів у серпні, також країна зробила внесок у посилення можливостей ППО та артилерії України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?