Письменник Акунін зруйнував міф про "єдність" України і Росії: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Письменник Акунін зруйнував міф про "єдність" України і Росії: з'явилося відео

Письменник Акунін зруйнував міф про "єдність" України і Росії: з'явилося відео
Джерело:  newsone.ua

Російський письменник Григорій Чхартішвілі ( Борис Акунін) впевнений, що шляхи розвитку України і Росії розійшлися ще за часів розпаду Золотої Орди і Київської Русі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю письменника  News One.


"Коли в результаті історичних подій єдине протогосударство, яке називалося Київська Русь, розпалося на шматки, потім ще з'явилися монголи, утворилося три гілки - три варіанти розвитку", - сказав Акунін.


Він підкреслив, що Москва перейняла особливості Золотої Орди, ставши жорстко централізованою, у Великому Новгороді утворилася вечева демократія, в той час як Україна і Білорусь відійшли до Великого князівства Литовського і стали третьою гілкою. "Це була феодально-аристократична республіка. Тут раніше були інші рейки", - зазначив письменник.


Акунін впевнений, що після розпаду СРСР Україна почала розвиватися поза імперської системи координат, в той час як Росія залишилася в ній. "Україна і Російська Федерація принципово різні держави, тому що РФ продовжує залишатися державою імперського типу, яка хоче розширювати свій вплив, облагодіяти собою сусідів і весь світ. А Україна перетворилася в те, що називається Nation state. Тобто національна держава, яка живе інтересами власної нації", - розповів він.


Письменник резюмував, що саме з цієї причини Україна не прагне до завоювання інших територій і концентрується на своїх внутрішніх проблемах.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Борис Акунін розповідав, що в 2014 році вважав президента Росії Володимира Путіна більш розумним, ніж той є насправді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?