Питання безвізового режиму України і ЄС зависло через іншу країну
Категорія
Політика
Дата публікації

Питання безвізового режиму України і ЄС зависло через іншу країну

Питання безвізового режиму України і ЄС зависло через іншу країну

Обговорення впровадження безвізового режиму між Євросоюзом та Україною "зависло" через Туреччину.
Про це заявили в Раді Європи в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Ми очікуємо обговорення візового питання в рамках COREPER, але з фокусом на механізм припинення дії безвізового режиму, який був запропонований Європейською комісією. Обговорення також продовжиться в рамках Ради (з внутрішніх питань, 20 травня). Наразі ми не очікуємо конкретних пропозицій по країнах. Це буде зроблено пізніше", - пояснили в Раді Європи.
Джерела УНІАН підкреслюють, що обговорення "зависло" через пропозицію Єврокомісії внести зміни, які б запровадили механізм припинення дії безвізового режиму в Туреччині: "Це жодним чином не стосується України. Питання безвізового режиму для Туреччини йде дуже складно, саме тому в ЄС зосередилися на запропонованому Єврокомісією механізмі".
Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі пояснили, що отримання безвізового режиму не передбачає права на отримання роботи для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?