Південна Корея надасть Україні 2,3 млрд дол допомоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея надасть Україні 2,3 млрд дол допомоги

Південна Корея надасть Україні 2,3 млрд дол допомоги
Джерело:  online.ua

Уряд Південної Кореї вирішив виділити 2,3 мільярда доларів США на післявоєнне відновлення України. Перша частина суми (300 мільйонів) буде отримана Києвом у 2024 році на гуманітарні потреби.

Джерело: Yonhap

Південна Корея надасть Україні 2,3 млрд дол допомоги

Із 2025-го решта 2 мільярдів буде направлена Україні як довгострокова допомога – на підтримку соціальної й економічної інфраструктури. Про це заявив президент Південної Кореї Юн Сук Йоль на саміті G20 у Нью-Делі (Індія) під час сесії під назвою "Єдине майбутнє".

Довгострокова допомога надходитиме у формі кредитів під низькі відсотки через Фонд співробітництва економічного розвитку (EDCF). Останній Сеул запустив у 1987 році з метою підтримки проєктів економічної та соціальної інфраструктури в країнах, що розвиваються.

Це продемонструє нашу відповідальну роль як глобальної стрижневої держави у провідній допомозі для відновлення миру в Україні та закладе основу для нашої повноцінної участі в майбутньому відновленні України, – сказав Юн Сок Йоль.

Додамо, що саміт G-20 у Нью-Делі – це вісімнадцята зустріч глав держав Групи двадцяти. Вона проходить 9–10 вересня в очному форматі.

США передадуть Україні боєприпаси зі збідненим ураном

6 вересня офіційний Вашингтон публічно заявив про надання Україні нового пакета військової допомоги вартістю 175 мільйонів доларів, до якого також увійшли боєприпаси зі збідненим ураном.

Міноборони США заперечує брехливі звинувачення Кремля у тому, що боєприпаси зі збідненим ураном можуть спровокувати зростання захворюваності на рак та інші хвороби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?