Південна Осетія заявила про намір ввійти в склад РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Осетія заявила про намір ввійти в склад РФ

Південна Осетія заявила про намір ввійти в склад РФ
Джерело:  online.ua

Керівник окупованого Росією Цхінвальського регіону Грузії Анатолій Бібілов заявив, що "республіка" має намір найближчим часом вжити юридичних кроків для ініціювання процесу входження до складу Росії.

Джерело: звернення Бібілова

Ватажок Південної Осетії хоче приєднатися до РФ

Я вважаю, що об'єднання з Росією - наша стратегічна мета. Наш шлях. Сподівання народу. І цим шляхом ми рухатимемося. Відповідні юридичні кроки ми зробимо найближчим часом. Республіка Південна Осетія буде у складі своєї історичної батьківщини – Росії, - каже Бібілов.

Бібілов каже, що осетинський народ розділений, і його історичною та стратегічною метою є "об'єднання у рамках однієї держави".

Ця держава - Російська Федерація. Цю мету наш народ позначав неодноразово, у нас була можливість втілити нашу багатовікову мрію в життя у 2014 році, коли до рідної гавані повернувся Крим. Ми свою можливість тоді упустили, але більше такого допустити не можемо, - наголосив Бібілов.

Нагадаємо, що Абхазія і Південна Осетія були визнані РФ в якості незалежних держав у 2008 році після війни на Кавказі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?