Північна Корея провела четверте ядерне випробування
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея провела четверте ядерне випробування

Північна Корея провела четверте ядерне випробування
Джерело:  The Guardian

Північна Корея провела випробування мініатюрної водневої бомби, що може на крок наблизити країну до розробки ядерних боєголовок, здатних вразити материк США, повідомили державні ЗМІ в середу, січня , передає The Guardian.
Державне телебачення стверджує, що тест "пройшов відмінно" і був "самообороною проти США, які мають численну і величезну ядерну зброю".
Незалежної перевірки тверджень КНДР поки не було, але був зафіксований штучний землетрус магнітудою 5,1 поруч із Панггі-рі. Організація ООН з моніторингу світу на ознаки проведення ядерних випробувань підтвердила, що виявлена ​​"незвичайна подія на Корейському півострові", але деякі експерти попереджають, що претензії щодо водневої бомби можуть бути перебільшені.
Підземний тест водневої бомби, яка в рази сильніше атомної, пройшов в середу о 10-й ранку за місцевим часом (01:30 ранку за Гринвічем) на відомому ядерному полігоні в Панггі-рі (Punggye-ri), на сході країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?