Північна Корея запропонувала Росії дружбу проти США і Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея запропонувала Росії дружбу проти США і Європи

Північна Корея запропонувала Росії дружбу проти США і Європи
Джерело:  ria.ru

Північна Корея має намір розвивати дружні відносини з Росією, аби спільно протистояти санкціям Європи і США.

Про це заявив заступник першого департаменту Європи МЗС КНДР Кім Йон Хо, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

"Росія, як і наша країна, що перебуває під санкціями з боку США і Заходу. Між нашими країнами слід розвивати дружні відносини, така позиція відображає інтереси народів двох країн", — йдеться в заяві.

Крім того, представник КНДР нагадав про кілька візитів до Росії батька нинішнього лідера Північної Кореї, Кім Чен Іра, який "досяг великих успіхів у розвитку відносин двох країн".

Читайте також: Оце так дисципліна: в мережі посміялись над відео з керівництвом КНДР

За словами Кіма Йон Хо, ці відносини розвиваються, незважаючи на жодні перешкоди: "Така наша воля".

Як відомо, Кім Чен Ір тричі відвідував Росію — в 2001, 2002 і 2011 роках, причому він переміщався по країні на особистому бронепоїзді, а під час одного з візитів було укладено угоду про списання 90% боргу радянських часів КНДР перед Росією.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі з'явилися повідомлення про невдалу спробу КНДР провести запуск балістичних ракет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?