"Північний потік-2" на межі зриву: ЗМІ повідомили чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Північний потік-2" на межі зриву: ЗМІ повідомили чудові новини

"Північний потік-2" на межі зриву: ЗМІ повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Скандальний газопровід РФ в обхід газотранспортної системи України "Північний потік-2" будує корабель Solitaire. Варто зазначити, що наразі будівництво уже наблизилося до морської економічної зони Данії, яка не дала дозволу на прокладання трубопроводу, передає ONLINE.UA.

Згідно з даними іноземних ЗМІ, До морської межі з Данією Solitaire дістанеться десь за місяць. Надалі будівництво може "застрягнути" на тому місці через позицію влади Данії.

Як відомо, наразі Данія залишається єдиною країною, яка не надала відповідного дозволу на будівництво Росії. Тож запуск трубопроводу можливо відкладеться. Втрати РФ від такої затримки можуть перевищити 660 мільйонів євро.

"Ми зараз прямуємо до морського кордону Данії, а потім будемо очікувати на подальший розвиток проєкту, щоб прокласти трубопровід до Німеччини", – сказав капітан корабля Solitaire Кенні Хоубен.

Тим часом, у Газпромі заявляють, що будівництво "Північного потоку-2" відбувається згідно графіку. У РФ очікують, що отримають дозвіл уряду Данії на прокладання трубопроводу в економічній зоні країни "найближчим часом".

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Сполучених Штатів заявила, що докладе зусиль до блокування "Північного потоку-2". Таким чином Вашингтон планує надати допомогу Україні та захистити європейські країни від насаджування на російську газову "голку", яка з роками може перетворитися на засіб політичного тиску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?