Північний потік-2: Німеччина вимагає консенсусу між Україною і РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Північний потік-2: Німеччина вимагає консенсусу між Україною і РФ

Північний потік-2: Німеччина вимагає консенсусу між Україною і РФ

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр під час візиту до Києва підкреслив, що у суперечці між Україною та Росією щодо газогону "Північний потік-2" необхідно досягти згоди.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це заявив міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр, передає ONLINE.UА.

Під час зустрічі з українським прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом Альтмаєр зазначив, що Німеччина з усією серйозністю ставиться до своєї відповідальності перед Україною в даному питанні.

"Ми повинні поважати і інтереси України, в тому числі фінансові, виробити гарантії з тим, щоб продовжити транзит газу Україною і досягти позитивних результатів", - заявив міністр.

Говорячи про газопровід "Північний потік-2", Гройсман повідомив, що це політичний проект РФ для тиску на Європу та Україну.

"Для Росії це вигідний проект, який в довгостроковій перспективі забезпечить залежність всієї Європи від Росії. І при цьому не існує жодної реальної гарантії, що Північний потік - 2 не буде використано у політичних цілях", - підкреслив прем'єр.

Після Києва Альтмаєр планує одразу полетіти до Москву.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Німеччині почалося будівництво спірного "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?