"Північний потік-2": РФ накинулася із звинуваченнями на ще одну країну
Категорія
Світ
Дата публікації

"Північний потік-2": РФ накинулася із звинуваченнями на ще одну країну

"Північний потік-2": РФ накинулася із звинуваченнями на ще одну країну
Джерело:  online.ua

Російський дипломат та очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав позицію Данії з будівництва "Північного потоку - 2" політизованою. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Rheinische Post, повідомляє ONLINE.UA.

За його словами,Копенгаген зволікає з видачею дозволу на прокладку газопроводу в своїй винятковій економічній зоні.

"Вважаємо, що затягування розгляду поданих оператором проекту заявок йде врозріз з принципами міжнародного морського права, які дозволяють споруджувати об'єкти енергетичної інфраструктури в морських акваторіях", - сказав глава МЗС РФ.

Окрім того, російський дипломат наголосив, що у жодної країни, включаючи Данію, не було претензій щодо експлуатації першої нитки "Північного потоку".

Лавров додав, що проект будівництва газопроводу підтримують провідні енергетичні компанії Європи, які складно запідозрити в антиєвропейських намірах. Він висловив надію на те, що данський уряд "відмовиться від конфронтаційного курсу і прийме правильні рішення".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Сенаті США підготували законопроект щодо санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".  Ініціативу проявили сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз та сенатор-демократ від Нью-Гемпшира Джинн Шейхін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?