Північний потік-2: Зеленський зробив попередження Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Північний потік-2: Зеленський зробив попередження Євросоюзу

Північний потік-2: Зеленський зробив попередження Євросоюзу
Джерело:  rbc.ua

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проєкту "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, він наголосив на загрозливому статусі цього трубопроводу.

"Я звернув увагу президента Фінляндії до питання "Північного потоку-2". Зазначив, що цей проєкт є загрозою для всієї Європи. Його оцінка, як чисто комерційного проєкту, може дорого коштувати нашим європейським партнерам в майбутньому", - підкреслив Зеленський.

Слід нагадати, "Північний потік-2" є суперечливим проєктом, який критикують та підтримують у Євросоюзі одночасно. Зокрема, на його боці стоїть уряд Німеччини. Проти нього виступає також офіційний Київ та США. Останні неодноразово стверджували, що ініціатива є небезпечною для цілого континенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Сполучених Штатів заявила, що докладе зусиль до блокування "Північного потоку-2". Таким чином Вашингтон планує надати допомогу Україні та захистити європейські країни від насаджування на російську газову "голку", яка з роками може перетворитися на засіб політичного тиску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?