"Північний потік" скоротив транзит через Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Північний потік" скоротив транзит через Україну

"Північний потік" скоротив транзит через Україну
Джерело:  online.ua

Газопровід "Північний потік" відновив роботу після планових профілактичних робіт, скоротивши транзит через Україну, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Відомо, що за планом зупинка роботи повинна була тривати до ранку 31 липня, але поставки відновилися вже з початком нової газової доби - 30 липня.

"По "Північному потоку" прокачується до 170 млн кубометрів газу на добу. З урахуванням вартості газу на континентальних торгових майданчиках Європи, вартість додаткових товарних поставок за надпланові добу може становити близько 45 млн доларів. Перезапуск "Північного потоку" скоротив транзит через Україну, ресурсами ГТС якої "Газпром" користувався для часткової компенсації вибулих транспортних потужностей",- сказано в повідомленні.

Вказано, що станом на 30 липня номінація на прокачку по ужгородському коридору впала до 156 млн куб. м з 198 млн куб. м на неділю, 29 липня.

Нагадаємо, що 17 липня, в день переговорів РФ, ЄС та України, Росія повністю зупинила газопровід "Північний потік" на планово-попереджувальний ремонт.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін пообіцяв американському лідеру Дональду Трампу, що  Росія збереже транзит російського газу через Україну  після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?