Плани Путіна руйнуються - Кремль не знає, що робити з новою проблемою
Категорія
Політика
Дата публікації

Плани Путіна руйнуються - Кремль не знає, що робити з новою проблемою

Плани Путіна руйнуються - Кремль не знає, що робити з новою проблемою
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна вже активно розглядає ймовірність проведення параду Перемоги восени, адже у такому випадку всі заходи будуть точно відбуватися з глядачами. Однак поки й не відкидається варіант проведення параду "без трибун" 9 травня. Про нову проблему, з якою зіштовхнулася російська влада, розповідає "РБК", посилаючись на свої анонімні джерела в Міноборони РФ і адміністрації президента РФ, інформує ONLINE.UA.

Російські журналісти зазначають, що плани Путіна руйнують саме через стрімке поширення пандемії коронавірусу. За попередніми даними, наразі Кремль розглядає 2 сценарії проведення параду 9 травня - перенесення святкувань на осінь і проведення параду в повноформатному режимі.

У першому випадку йдеться про те, щоб приурочити парад до закінчення Другої світової війни. Як відомо, ДСВ офіційно закінчилася 2 вересня 1945 року.

"З 2010 року в Росії, як і в усьому світі, ця дата відзначалася 2 вересня. Проте 1 квітня Держдума прийняла в першому читанні законопроект, згідно з яким день закінчення Другої світової війни переноситься на 3 вересня", - сказано в повідомленні.

Другий сценарій, що розглядається владою РФ, - проведення параду Перемоги 9 травня "без трибун", тобто без глядачів. Речник Кремля Дмитро Пєсков вже підтвердив інформацію, що альтернативні формати параду Перемоги дійсно активно обговорюються командою Путіна.

"Певна річ, обговорюються найрізноманітніші варіанти, але не приймалося жодних рішень", - наголосив Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що білоруський лідер Олександр Лукашенко, який називає коронавірус "психозом", заявив, що не планує скасовувати парад на 9 травня. Окрім того, він хоче  відвідати парад у Москві, для чого урочисті в Мінську переніс на вечір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?