Платити неможливо, зменшити: команда Зеленського готує приємний сюрприз українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Платити неможливо, зменшити: команда Зеленського готує приємний сюрприз українцям

Платити неможливо, зменшити: команда Зеленського готує приємний сюрприз українцям
Джерело:  online.ua

Українці платять за опалення за тарифами, які вище нинішніх цін на газ. Тому потрібно вжити термінових заходів, щоб уже в грудні 2019 роки українці отримали квитанції з меншими сумами за опалення. Таке завдання поставив Кабміну президент Володимир Зеленський під час термінової наради, відео з якої опублікував Офіс українського глави, повідомляє ONLINE.UA.

На нараді по тарифам на комуналку були присутні прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Офісу президента Андрій Богдан та інші представники Кабміну. Зокрема, Гончарук повідомив Зеленському, що зараз немає можливості знизити тарифи на опалення через чинне законодавство, яке не дозволяє змінювати ціни до травня 2020 року. Він запропонував президенту винести на розгляд Верховної Ради невідкладний законопроєкт, який дозволить змінити ситуацію.

"Для кого-то платіжка стане менше на плюс - мінус 50% вже наступної зими, для кого-то - пізніше", - підкреслив Гончарук.

Зеленський же закликав спочатку розібратися, чи можуть тарифи знизитися вже цієї зими. Гончарук же запевнив, що законопроєкт дозволить знизити тариф на 80-130 гривень, а це близько 10% від діючих цін на опалення.

За підсумками наради Зеленський поставив задачу вирішити питання зі зниженням тарифів на опалення в найкоротші терміни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін скасував граничні тарифи на опалення і гарячу воду, які були введені попереднім урядом. Таке рішення прийнято у зв'язку з загрозою відключення міст від газу через економічно необґрунтованих тарифних ставок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?