Платник – наш партнер и замовник наших послуг, він на чолі кута, – Ганна Чуб
Категорія
Економіка
Дата публікації

Платник – наш партнер и замовник наших послуг, він на чолі кута, – Ганна Чуб

Платник – наш партнер и замовник наших послуг, він на чолі кута, – Ганна Чуб

Податкова зі служби з фіскальними функціями перетворилась на сервісну, де головною фігурою став платник, розповіла начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

Джерело: Українські новини

«Платник – це сьогодні безумовний пріоритет для кожного податківця. Зі служби, що колись виконувала фіскальні функції, ДПС перетворилась у сервісну службу. А це означає, що той, кому вона надає свої послуги,– стоїть на чолі кута. Саме платник є нашим партнером, замовником наших послуг. Ми маємо зробити так, щоб процедура сплати податків була легкою, простою, зручною, доступною для будь-кого: хай то великий платник з великого бізнесу чи фізична особа – підприємець. Щоб людина чітко розуміла не лише, що вона сплачує податки, а й куди вони підуть. Адже, нагадаю: левова доля дохідної частини бюджету країни – це податки, в яких прямо чи опосередковано є внесок українців», - повідомила Ганна Чуб.

За її словами, сьогодні податкова служба націлена на абсолютно нові підходи до виконання своїх функцій і будує взаємостосунки з платниками на основі партнерських відносин.

«Це передусім – налагодження системного діалогу з громадянами та бізнесом. Що таке високий сервіс? Це коли ви не втрачаєте час на черги, щоб подати звітність чи отримати довідку. Коли вам доступно пояснюють всі новації та зміни законодавства – і ви одразу можете їх врахувати. Так заощаджуються час та сили платника, робочий час наших колег, значні фінанси у бюджеті. А головне – напрацьовується бездоганна репутація служби»,- відмітила Ганна Чуб.

Вона також повідомила, що кількість платників податків, що стають в регіоні на облік, постійно зростає.

Станом на 1 червня цього року на обліку в органах податкової служби регіону зафіксовано понад 256 тисяч платників податків – це більше показника відповідного періоду минулого року майже на 4 тисячі.

Лише у травні цьогоріч на податковий облік взято 304 юридичні особи та 1 653 фізособи-підприємця.

«Хтось реєструється вперше, хтось прибуває до регіону. Зростання кількості платників – це один з результатів роботи по викоріненню «тіньових» схем», - констатувала Ганна Чуб.

Нагадаємо, Дніпропетровщина вже декілька років поспіль своїми результатами по збору податків суттєво перевершує загальнодержавні показники. За січень-травень ріст надходжень у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом склав 128,3%.

У абсолютних цифрах Дніпропетровський регіон скерував до бюджетів усіх рівнів (без урахування єдиного внеску) 23, 538 млрд гривень. У тому числі: до Держбюджету –11,239 млрд грн, до місцевих бюджетів регіону – 12,299 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?