По всій строгості: жінці, яка закликала Путіна ввести війська в Австрію, дали 14 років в'язниці
Категорія
Світ
Дата публікації

По всій строгості: жінці, яка закликала Путіна ввести війська в Австрію, дали 14 років в'язниці

По всій строгості: жінці, яка закликала Путіна ввести війська в Австрію, дали 14 років в'язниці
Джерело:  Укрінформ

Австрійка Моніка Унгер, яка є лідером підпільної радикальної організації Staatenbund Osterreich (Конфедерація Австрія), сяде у в'язницю на 14 років. Такий вирок був винесений їй за звернення до Путіна із закликом ввести російські війська в Австрію і передати їй владу в країні.

Про рішення кримінального суду в Граці повідомляє Укрінформ, передає ONLINE.UA.

Уточнюється, що у справі по держзраді разом з самозваною "президенткою" Монікою Унгер проходили ще 14 осіб. Її "заступник", колишній поліцейський, був засуджений до 10 років в'язниці, інші проведуть у в'язниці від 9 місяців до 3 років.

Моніка Унгер (фото - скріншот відео)

В ході судового засідання суддя підкреслив, що вирок Унгер, яка заперечувала легітимність існування австрійської держави та її законів, повинен сигналізувати, що злочини проти держави будуть каратися з усією строгістю.

Нагадаємо, Унгер заснувала підпільну радикальну організацію "Staatenbund Osterreich" в 2015 році. Її і ще 26 осіб затримали в 2017 році за підозрою в державній зраді. За даними прокуратури, Унгер планувала створити "перехідний уряд" за допомогою військових, а також захопити суд в Граці, щоб влаштувати там "народне правосуддя".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що син лівійського диктатора Муаммара Каддафі, 46-річний Саїф аль-Іслам, який нещодавно вийшов з в'язниці за амністією, написав листа президенту Росії Володимиру Путіну, в якому попросив у нього допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?