По всій Україні оголошено повітряну тривогу: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

По всій Україні оголошено повітряну тривогу: що відомо

По всій Україні оголошено повітряну тривогу: що відомо
Джерело:  online.ua

Зранку 13 листопада по всій Україні було оголошено повітряну тривогу після зльоту винищувачів армії РФ з території Білорусі.

Джерело:  alerts.in.ua

Що відомо про наслідки атак окупантів по Україні 

Аналітики з білоруської моніторингової групи "Беларускі Гаюн" повідомили, що з аеродрому Мачулищі вилетів Міг-31К, який може переносити ракети "Кинджал" - у південно-західний бік. Кількома хвилинами раніше з Барановичів злетів винищувач.

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що протягом ночі російська армія обстрілювала Нікопольский район.

Внаслідок ворожої атаки поранення отримали дві жінки, які були доставлені до лікарні.

Двоє поранених і десятки понівечених будинків… Уночі від ворожого вогню вкотре потерпала Нікопольщина. Росіяни скерували свої "Гради" та важку артилерію на Нікопольську та Марганецьку громади, - підкреслив керівник ОВА.

Чиновник зазначив, що найбільше постраждав Нікополь, куди прилетіло близько 40 снарядів російських окупантів.

Поранені двоє жінок - 46 та 82 років. Обидві доправлені до місцевої лікарні. Стан середньої тяжкості, - додав голова Дніпропетровської ОВА.

У Нікополі від ворожих обстрілів було пошкоджено понад 40 багатоповерхових та приватних будинків, два десятки господарських споруд, кілька газопроводів та ліній електропередач.

Крім того, снаряди повністю зруйнували один будинок і спричинили дві пожежі - у квартирі та приватному дворі. Пожежники вже загасили полум'я. Також від обстрілів постраждали місцевий коледж, відділ РАЦС, адмінбудівля та шиномонтаж.

У Марганецькій громаді людей не зачепило. Побиті приватні будинки, - зазначив керівник ОВА.

Між тим керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що протягом 12 листопада кремлівські окупанти в результаті масованих обстрілів вбили двох мирних людей в регіоні. Ще одна людина отримала поранення.

За 12 листопада росіяни вбили 2 цивільних в Донецькій області - у Бахмуті. Ще 1 людина в області отримала поранення, - зазначив керівник ОВА.

Крім того, правоохоронці виявили тіла 2 загиблих під час окупації: у Ямполі та у Яровій.

Кириленко додав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Загалом з 24 лютого в Донецькій області вже вбито 1204 людей, ще 2588 поранені.

Керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький, зі свого боку, зазначив, що У суботу близько 15 години російські військові завдали ракетного удару по Краснопільській громаді Сумської області.

Ворожий гвитнокрил із території Росії спрямував на прикордоння 15 некерованих ракет. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань, - наголосил керівник ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?